Wijzigingen binnen de selectie

Afgelopen seizoen slaagden we er wederom in de nacompetitie te ontlopen. Ditmaal in de voorlaatste wedstrijd. Door een doelpunt van Rob Dormans in de eindzoemer bleef ons die nacompetitie bespaard. Vorig jaar ontsnapten we pas in de laatste wedstrijd uit bij ZVV Den Haag aan de nacompetitie. Er zit enige vooruitgang in.

Het komend seizoen zullen we het moeten stellen zonder een behoorlijk aantal mensen. Taoufik Chadli en Ayoub Tamoukh vertrekken naar TZR Fermonia en Abdoul Grad en Musti Aitoufkir naar SGB. Nog twee spelers, van wie wij eigenlijk al tijdens het seizoen afscheid hadden genomen, gaan ons nu ook definitief verlaten: Daniël Dormans verhuist naar de Keelkampers, waar hij oud-coach Paul Debets tegenkomt en Apo Sahin gaat naar Eijsden Dorp in België.

Dat is niet alles wat gaat veranderen. Coach Christian Froyen laat het coachen voorlopig even voor wat het is en gaat als speler verder bij Gulpen. Assistant-coach Shahin Ethesham Rassi heeft  zijn emplooi gevonden bij London United, waar hij zowel als coach gaat werken bij het eerste team als ook bij de Academie.

Wij wensen allen een voorspoedige voortzetting van hun carrière. Onze wegen zullen elkaar zeker nog eens kruisen.


Waar spelers vertrekken komen ook nieuwe spelers. Alhoewel nieuw: Cem Bozkurt, Soufiane Elouali, Danny Callemeijn en Ismaël Allaoui zijn in feite oudgedienden die zelfs nog op de spelerslijst stonden.
Dat geldt niet voor een aantal echte nieuwelingen: Hicham Igffa komt over van Awt Gelaen, Brahim Mahnin van ZVV Beringe, Sydney Nzuzi van FC Tumudo en Shahab Ethesham Rassi (ook een oudgediende) komt van FC de Wiegert.

Allen van harte welkom bij onze vereniging en hopelijk vinden jullie bij ons wat je zoekt.


 

Waar coaches vertrekken moeten uiteraard ook nieuwe coaches komen. Maar ook nu is nieuw niet helemaal van toepassing. De coaching van het 1ste team wordt verzorgd door Pierre Bouvrie en Giel Cauberg. De coaching van het 2de team wordt verzorgd door Pierre Bouvrie en Shahab Ethesham Rassi.

  • Pierre Bouvrie zal de functie als coach combineren met zijn functie als manager TZ. Dit zal zeker de eerstkomende tijd een probleem kunnen worden aangezien hij nog herstellende is van een ingrijpende hartoperatie. De tijd zal leren of dit te verwezenlijken is.
  • Giel Cauberg speelde het afgelopen seizoen nog in het 1ste team en zal in ieder geval de training op zich nemen.
  • Shahab Ethesham Rassi tenslotte gaat wellicht ook spelen maar neemt de organisatie rond het 2de team op zich.

Werk aan de winkel dus. In het jaar dat onze vereniging 40 jaar bestaat is het te hopen dat het driemanschap op korte termijn de zaak op de rails krijgt en daarna ook houdt. Niet dat we weer aan het einde van het seizoen moeten sidderen of we ons weer gaan handhaven.

Ze krijgen hier in ieder geval steun bij van teambegeleiders Ron van de Wal en Rob Smeets.