ZVVM/Campus 1 (3 - 10) Amicitia 1
01 apr 2016 - 20:45

Wedstrijdverslag  ZVVM/Campus 1 – Amicitia 1     3 – 10  (2 – 5)
Berg en Terblijt, 1 april 2016

Weer was het zover. Hicham Igffa (geschorst), Mathijs Franssen en Brahim Mahnin (verhinderd) en met Ron van de Wal als coach op de bank voor de geschorste Giel Cauberg. Als plaatsvervangers waren Nordin Bensalah en Fouad Halim aan de selectie toegevoegd.
Eén helft konden we er een wedstrijd van maken, maar 2 late tegendoelpunten in de eerste helft en twee vroege doelpunten in de tweede helft ontnamen ons de illusie om punten te kunnen pakken.

In de openingsfase viel er meteen al veel te beleven. Rik Sondeijker kwam naar binnen en schoot met links naast. Een paar seconden later kreeg hij al geel van scheidsrechter Benazzi voor een overtreding van dertien in een dozijn (dus geschorst voor de volgende wedstrijd). Open kansen waren er voor Aziz en Dolap, terwijl Cem Bozkurt op doelman Jacobs schoot. Ilias Ramdani schoot eerst nog op Jordi van Kan maar liep daarna weg uit de rug van Cem en prikte de 0 – 1 binnen. Na een vrije trap van Rik op Jacobs en een schot van Solaiman Ramdani op Jordi, bracht Geurts de gasten op 0 – 2 uit een vrije trap.
Even later kwamen we al terug. Fouad Halim verstoorde de opbouw, Cem kreeg de bal en schoot droog in. Helaas bracht Sprenger de marge weer op 2. Ook hij kon weglopen uit de rug van ditmaal Nordin Bensalah en schoot binnen. Niet veel trof Nordin de dwarsligger.

Kansen vielen er aan weerszijden volop te noteren. Een solo van Geurts strandde op Jordi. Een mooie counter via Rik en Mo Riyani werd door Rob Dormans net naast geschoten. Jacobs pareerde een schot van Rik en had ook een antwoord op de rebound van Mo. Jordi maakte een counter van de gasten onschadelijk bij een inzet van Van der Linden en greep niet veel later in bij een inzet van Passaribu. Een eerste 10 meter trap werd door Aziz over geschoten. Weer een gevaarlijke counter via Aziz en Passaribu leverde niets op, de bal ging naast. Rik probeerde het van afstand, maar schoot naast. Na een perfecte pass van Mo op Rik en een fraaie stiftbal bracht Rik ons weer op het scorebord.
Helaas slaagde Amicitia erin om nog voor rust tot 2 – 5 uit te lopen. Eerst kon Jordi Sprenger nog van scoren afhouden, maar een 10 meter trap van Geurts ging er onberispelijk in en Sprenger onttrok zich aan het oog van onze defensie en tekende de 2 – 5 aan.

Na 3 minuten in de 2e helft was het al een gelopen race. Ilias Ramdani en Aziz stuitten nog wel op Jordi, Passaribu schoot naast, maar treffers hingen in de lucht. Aziz en Passaribu voltrokken het vonnis en de wedstrijd was gespeeld. Kansen kwamen er nog voor beide teams, waarbij Amicitia duidelijk de overhand had. Het was louter voor de statistieken. Geurts, Aziz en Sprenger brachten het totaal van de gasten op 10, Rob bracht ons totaal op 3.

Volgende week wacht ons Amersfoortse Boys. Bij een zege spelen we in ieder geval nacompetitie. Bij ieder ander resultaat is het afwachten geblazen. De laatste wedstrijd van het seizoen is in Apeldoorn tegen de gedoodverfde titelkandidaat WSV.