2016-02-19 Kawin 1 – ZVVM/Campus 1

Kawin 1 (7 - 4) ZVVM/Campus 1
19 feb 2016 - 21:00

Wedstrijdverslag  Kawin 1 – ZVVM/Campus 1      7 – 4  (2 – 2)
Utrecht, 19 februari 2016

Eén van de belangrijkste wedstrijden aan het begin van de tweede helft van het seizoen en dan moeten we op het laatste moment blij zijn dat alleen Nordin Ben Salah van ons derde team bereid is om mee te gaan om zodoende te voorkomen dat we met slechts één wisselspeler naar Kawin afreizen.

Cem Bozkurt geschorst, Rik Sondeijker en Bas Ploemen op vakantie, nieuwkomer Mo Riyani ziek, nieuwkomer Soufiane Moutawakil geen spelerspas. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de tweede helft alsnog met ruime cijfers ten onder gingen.

Het begin van de wedstrijd was geheel voor de gastheren. Rouas en Al Chardaoui stelden Jordi van Kan al meteen op de proef. Beide keren was hij attent. Een open kans voor dezelfde spelers maakte hem echter kansloos, de bal ging gelukkig net naast. Even deden we iets terug. Mathijs Franssen miste op een haartje een afgemeten voorzet van Brahim Mahnin.
Daarna ging het weer éénrichtingsverkeer richting Jordi. De 1 – 0 via Erachidi was verdiend, maar een duwfout van hem op Mathijs ontging helaas de arbitrage. Vervolgens combineerden Rouas, Jebli en Alphons tot bijna op de doellijn, maar niemand drukte doeltreffend af. Geheel onverwacht kwamen we langszij. Rob Dormans vond Hicham Igffa in de spits, die uit de draai op doelman van der Sluijs schoot. Rob hernam en we stonden weer gelijk. In die fase werden we wat sterker. Eerst moest Jordi nog een schot van Jebli onschadelijk maken, daarna kregen wij een levensgrote kans op de 1 – 2. Na een schitterende passeerbeweging van Nordin Ben Salah verscheen hij samen met Brahim alleen voor doel, maar hij bekroonde dat goede werk niet en schoot op de doelman. Even later kwamen we toch op voorsprong. In combinatie met Brahim schoot Hicham uit de draai laag in.

Daarna namen de gastheren weer het initiatief. Van der Greft kwam ver, passeerde zelfs Jordi maar schoot op de binnenkant van de paal. Bij een uitval via Brahim kwam doelman van der Sluijs net eerder bij de bal dan Brahim, de bal kwam terecht bij Erachidi die binnen punterde. Hicham kreeg een vrije kans op aangeven van Brahim maar alleen voor de doelman schoot hij tegen hem op. Aan de andere kant hadden we geluk bij een schot van Erachidi die op de paal schoot.

Tumultueuze slotfase. Shahin Rassi had een overtreding nodig om Droefs af te stoppen, Droefs flipte uit. Shahin kreeg geel en Droefs rood.

De man-meer- situatie begin tweede helft ging helemaal aan ons voorbij. Nog geen halve kans. Daarna deed Rouas van zich spreken Tweemaal was Jordi de baas, eenmaal bracht de lat redding en eenmaal schoot hij naast. Met een fenomenale redding op een poeier van Alphons hield Jordi hem van scoren af. Helaas moest hij even later capituleren na een volledig ten onrechte gegeven vrije trap. Jebli schoot door de muur binnen. We kwamen vrijwel dezelfde minuut terug. Nordin liep goed door naar de tweede paal en rondde een voorzet van Rob af. Daarna ging het snel. Van der Greft kon zich makkelijk vrijspelen: 4 – 3. Malawau kwam vrij voor doel: 5 – 3. Alphons liet iedereen zijn hielen zien: 6 – 3. Taprima liet nog een open kans liggen; Jordi redde met de voet. De wedstrijd was beslist. Hicham had er op aangeven van Shahin nog een spannende slotfase van kunnen makken, maar alleen voor de doel was van der Sluijs de situatie meester. De 7 – 3 via Erachidi op de counter maakte aan al onze inspiraties een eind. Er waren weliswaar nog 6 minuten te spelen, maar veel geloof straalden we niet bepaald uit. Op aangeven van Nordin legde Brahim de eindscore vast, terwijl Rouas vlak voor het einde alleen voor doel nog hoog over schoot.

Bij een overwinning hadden we fantastische zaken gedaan, maar deze nederlaag was volledig verdiend.

 

Scoreverloop:
4             1 – 0       Ilias Erachidi
11           1 – 1       Rob Dormans
13           1 – 2       Hicahm Igffa
15           2 – 2       Ilias Erachidi
29           3 – 2       Mounir El Jebli
29           3 – 3       Nordin Ben Salah
30           4 – 3       Laurens van der Greft
31           5 – 3       Efrath Malawau
32           6 – 3       Joshu Alphons
34           7 – 3       Ilias Erachidi
38           7 – 4       Brahim Mahnin

Selectie: Jordi van Kan, Brahim Mahnin, Mathijs Franssen, Nordin Ben Salah, Shahin Rassi, Hicham Igffa en Rob Dormans

Scheidsrechters: Medina, van Vliet en Lautenbach