2015-10-23 ZVVM/Campus 1 – LZV/Kuijpers 1

ZVVM/Campus 1 (4 - 5) LZV/Kuijpers 1
23 okt 2015 - 20:45

Wedstrijdverslag  Campus 1  – LZV Kuypers 1   4 – 5  (1 – 3)
Berg en Terblijt, 23 oktober 2015

Ten opzichte van de vorige week kende het team drie wijzigingen. Yassine Ben Hadj en Nordin Bensalah van ons 3de team alsmede Bas Ploemen (op afroep beschikbaar) maakten hun opwachting. Zij vervingen de geblesseerde Brahim Mahnin en Mathijs Franssen (verhinderd) en Mark Franssen (geen spelerspas beschikbaar).

Zoals te verwachten begonnen de gasten dominant aan de wedstrijd en bij de eerste de beste counter schoot Kocak op aangeven van Orriens in het zijnet. Groter was de kans voor Van Leeuwen, die door Orriens vrijwel voor een leeg doel werd gezet, hij raakte slechts de dwarsligger. In de tegenaanval werd Hicham Igffa ver buiten het doelgebied door doelman Saro met een grove charge tegen de grond gewerkt. Niets aan de hand (nog geen vrije trap) vond scheidsrechter Jansen, onbegrijpelijk zeker als je in ogenschouw neemt waar daarna wel voor gefloten werd. Na zo’n 4 minuten kregen wij onze eerste gelegenheid. Rik Sondeijker werd door Rob Dormans op pad gestuurd, maar zijn stiftbal ging naast het doel.

Een volgende charge van aanvoerder Van Leeuwen op Hicham werd dan wel bestraft met een vrije trap, maar een kaart, ho maar. Die werden voor ons bewaard. Een kansje voor Hicham op aangeven van Rik liep op niets uit, Hicham werd te ver naar buiten gedwongen. Even later beging van Leeuwen zijn derde overtreding op rij, scheidsrechter Jansen liet dat onbestraft maar trok wel geel voor Hicham omdat hij commentaar op de leiding had. We kregen zelfs een vrije trap tegen. Tja, zo lusten we er nog wel een paar. Volstrekte willekeur waar we maar mee moeten dealen.

Bij een aanval via Hicham kwam Rik door over rechts, maar ook hij kwam helaas te ver aan de buitenkant uit, waardoor het gevaar bezworen was. Bovendien meende Jansen een duwfout te hebben ontdekt. Zelfs bij de gasten zag je alleen verbaasde gezichten waarom hij dan weer gefloten had. Het aantal overtredingen liep lekker op. En dan een domper: Wolters liep uit de rug bij Hicham weg en werd op maat bediend door Kocak. Via de binnenkant van de paal schoot hij raak. Een verre uitworp van Jordi van Kan werd door Nordin Bensalah slechts licht getoucheerd en leverde Saro geen probleem op. Ook scheidsrechter van Dijke constateerde op tijd van 15 seconden twee overtredingen van Rik. Als je dan voor dit soort overtredingen meent te moeten fluiten, dan moet je dat toch consequent aan twee zijden doen. Van voetballen zal dan niet veel meer terechtkomen. De volgende overtreding van Bas Ploemen zette ons binnen 7 minuten al op 4 overtredingen.

Een lange uitworp van Jordi kwam bij Bas terecht die doorkopte op Nordin, helaas niet zuiver genoeg. Wolters ging vervolgens met een gestrekt been in op Bas, slechts een vrije trap. Maar er werd in ieder geval voor gefloten, daar moeten we al blij mee zijn. Een schot van Rik vanaf de rechterkant werd door Saro gepareerd. Een volgende overtreding van Rik van 13 in een dozijn vond van Dijke wel weer een gele kaart waard. De logica was inmiddels ver te zoeken. Je kunt je toch niet voorstellen dat de heren scheidsrechters ons bewust willen benadelen, maar wat het dan wel is?

Kocak verschafte zich ruimte op rechts door Bas om te duwen en daarna rakelings over te schieten. Geen overtreding vond Jansen. Een scrimmage voor doel van Saro waarbij Hciham, Rik en Bas het doel probeerden te vinden, leverde niets op. Kocak was aan de andere kant gevaarlijk met een schot uit tweede lijn, de bal ging naast.

Na 13 minuten kon dan eindelijk de eerste 10 meter trap worden gegeven. Kocak zocht overduidelijk het been op van Rob en stortte ter aarde. Het was niet moeilijk te voorspellen dat van Dijke hier wel iets in zou zien. Kocak schoot op de paal. Nog in dezelfde minuut kwamen we langszij. Een sterk spelende Hicham vond Rob vrij aan zijn linkerkant en Rob bediende de goed doorgelopen Rik op maat: 1 – 1. Van Leeuwen ging daarna weer in de fout. Zonder de intentie te hebben de bal te spelen duwde hij Hicham van de bal. Jansen zag ook daar niets in. Orriens zette ons weer op achterstand. Met een sliding werkte hij de bal achter Jordi nadat hij eerste tegen Rob had geschoten. Daarna haalde Jansen zich weer de woede van de thuisploeg op zijn nek. Orriens ging met een gestrekt been in op Cem Bozkurt, die daarbij ten val kwam en de bal met de hand raakte. Vrije trap tegen ons en dus weer een 10 meter trap. Gelukkig wist Jordi het schot van Wolters te keren. Grappig te zien dat ook Orriens verbaasd reageerde op deze beslissing. Nogmaals bracht Hicham aan de rechterkant Rik in stelling. Saro stond goed. Een punter van diezelfde Rik ging naast Een schot van Rik uit tweede lijn kreeg Saro niet onder controle, de aanstormende Hicham werd daarna door hem omgelopen, Jansen vond het niet de moeite waard. Hicham was weer niet af te stoppen door Van Leeuwen, weer maakte Van Leeuwen een overtreding en weer wilde Jansen er niets van weten. Het was gewoon pijnlijk om dit te moeten aanzien. In de counter schoot Boughalab op de paal, Weer een verre uitworp van Jordi, ditmaal kopte Hicham naast het doel. Nog voor rust kwamen de gasten op 1 – 3. Boughalab vond Orriens op rechts, die Rob en Jordi verschalkte. Bas schoot nog een keer rakelings naast. Een tumultueuze eerste helft liep ten einde.

De tweede helft begon niet veel anders dan de eerste. Boughalab liep Cem omver, die daarna Boughalan haakte. Dat leverde alweer een overtreding op. Cem schoot vervolgens de bal tegen de muur en dat deed van Dijke af met een reprimande. Kocak legde goed af voor Boughalab, die schoot rakelings naast. Hicham was over links weer eens niet af te stoppen maar zijn perfecte voorzet naar de tweede paal werd door Nordin voor een leeg doel niet naar waarde geschat. Bas werd door Orriens van achteren aangetikt en kwam daarbij ten val. Jansen zag er zelfs nog geen overtreding in. Bij een wel erg opzichtige schwalbe van Boughalab was Jansen aandachtig toeschouwer. Zelfs een vermaning bleef uit. Wegtrappen van de bal van Kocak vor de ogen van van Dijke was weer wel toelaatbaar. Kocak leek daarna het duel in het slot te gooien. Hij draaide weg bij Cem en schoot onhoudbaar binnen Yassine Ben Hadj voorkwam in laatste instantie dat Wolters alleen voor Jordi verscheen en maakte er een hoekschop van. Hicham bracht ons weer terug in de wedstrijd. Hij draaide makkelijk weg bij Erdal en schoot laag binnen. De 3 – 4 lag binnen bereik. Hicham en Rik doorkliefden de defensie, Rik vond Yassine vrij bij de tweede paal, maar Yassine schoot naast. Jordi ontnam door goed uit te komen Wolters nog een doelpunt. Rob en Hicham combineerden tot voor het doel maar van Leeuwen redde op de lijn. Hicham soleerde nog een keer door de defensie maar zijn schot bleef onder de tweede doelman Yeltekin hangen en meer dan een hoekschop zat er niet in. Identiek als bij de 1 – 4 scoorde Kocak de 2 – 5. Weer leek het beslist en weer kwamen we terug. Met Rik als meespelende doelman wist Rob nog tweemaal het net te vinden. Luttele seconden voor het einde belandde een poeier van Rik op het lichaam van Hicham. Het was echter te laat. Het punt waar we eigenlijk wel recht op hadden bleef uit.

Na afloop vond er in de kantine een levendige discussie plaats tussen de scheidsrechters en de thuisploeg. De heren scheidsrechters leken er zich niet van bewust dat ze zo’n cruciale rol in de wedstrijd hadden gespeeld. Als je de beelden echter bekijkt, kun je niets anders dan concluderen dat de beslissingen wel erg eenzijdig werden genomen. Zoals gezegd, van enige logica was nauwelijks sprake. Wel knap dat ze er na afloop over wilden praten, maar we schieten er zogezegd niets mee op.

 

Selectie: Jordi van Kan, Rik Sondeijker, Cem Bozkurt, Rob Dormans, Nordin Bensalah, Yassine Ben Hadj, Bas Ploemen en Hicham Igffa.

Scheidsrechters: van Dijke, Jansen en Beckers

Scoreverloop:
5             0 – 1        Ino Wolters
13           1 – 1        Rik Sondeijker
15           1 – 2        Yordi Orriens
19           1 – 3        Yordi Orriens
28           1 – 4        Adem Kocak
30           2 – 4        Hicham Igffa
36           2 – 5        Adem Kocak
38           3 – 5        Rob Dormans
39           4 – 5        Rob Dormans

Wedstrijdbeelden ZVVM/Campus 1 – LZV Kuypers 1