2015-10-09 ZVVM/Campus 1 – Kawin 1

ZVVM/Campus 1 (1 - 7) Kawin 1
- 20:45

Wedstrijdverslag  Campus 1 – Kawin 1   1 – 7  (0 – 4)
Berg en Terblijt, 9 oktober 2015

De voorbereiding op deze wedstrijd was werkelijk bedroevend. Cem Bozkurt is vanwege een hamstringblessure meerdere weken afwezig. De ene speler meldt zich ’s nachts af, de andere komt helemaal niet zonder zich af te melden, de volgende heeft ernstige vertraging met de trein en de volgende moet vóór een uur vóór de wedstrijd gebeld worden waar hij blijft.
Vervolgens kon helaas niet iedereen het opbrengen om een stapje meer te zetten en liepen er na de 0 – 2 al een aantal met de kopjes omlaag. Na de 0 – 3 (in de 10de minuut) besloten we ook nog de tegenstander vast te gaan zetten. Dat pakte ook niet echt goed uit en de 1 – 7 is gauw verklaard.

Toch leek het er in de beginfase niet op dat we vanavond zo’n zware afstraffing zouden krijgen. De eerste kansjes waren er voor ons via Rik Sondeijker en Hicham Igffa. Balverlies van Hicham leidde tot de eerste counter van de gasten en Alphons verscheen uiteindelijk vrij voor Jordi van Kan en liet deze kansloos. Een vrije trap van Rik leek naast te gaan maar sprong via het lichaam van Brahim Mahnin weer terug in het veld voor de voeten van Mathijs Franssen. Zijn schot werd door een verdediger geblokkeerd. Niet veel later vrije doortocht voor Hiham. Zijn schot belandde op de paal en ook in de hervatting stond het houtwerk in de weg.
Een mooie dieptepass van Mathijs werd door Rik goed gecontroleerd op de borst maar zijn omhaal ging net over het doel. Een mislukt schot van Alphons werd daarna tot doelpunt gepromoveerd door of Mathijs of Sihasale. Onze keuze om daarna meer druk te gaan zetten pakte meteen verkeerd uit. Yaakoubi stond aan het eind van de counter praktisch op de doellijn en liet de 0 – 3 aantekenen. Het spelbeeld veranderde niet. Wij drongen aan en namen veel risico’s in de opbouw hetgeen leidde tot de 0 – 4. Mathijs zag zijn pass onderschept worden, er was niemand meer achter de bal en Yaakoubi omspeelde Jordi en liet de 0 – 4 aantekenen. Daarna probeerden we het nog wel maar er zat geen overtuiging in. Brahim kwam in kansrijke positie maar schoot ver naast. De gasten wachten geduldig hun kans af maar de scherpte was er even af.
Hicham miste nog een 10 meter trap (doelman van der Sluys redde) en ook op een schot van Brahim reageerde hij goed. Aan de nadere kant liet Labyad bij de zoveelste counter een levensgrote kans liggen op de 0 – 5 liggen.

De tweede helft drongen we nog een aan en gingen nog meer op de helft van de tegenstander spelen en dat resulteerde in een treffer van Brahim op aangeven van Hicham. Even was er nog geloof. Rob Dormans kogelde op de paal. We gooiden alles open en moesten hopen dat we niet in het mes zouden lopen. Jordi hield de eerste counters uit zijn doel en had ook geluk dat de paal en lat hem te hulp kwamen. Langzaam zakten de krachten (Rik was al geblesseerd aan de tweede helft begonnen) en het geloof weg. Na de 1 -5 door El Yaakoubi was het over en uit. Terug verdedigen was niet meer aan iedereen besteed en Kawin kon uitlopen tot 1 – 7. Na de zoemer vond scheidsrechter Visser het nog niet genoeg. De spelers waren al bezig elkaar de hand te schudden, terwijl Visser gedecideerd naar de 10 meter stip wees. Hij had nog voor de zoemer een duwfout van Rob geconstateerd. Stuijvenberg schoot op Jordi.

Een wedstrijd die veel stof tot nadenken geeft.

Selectie: Jordi van Kan, Rik Sondeijker, Mathijs Franssen, Brahim Mahnin, Rob Dormans en Hicham Igffa

Scheidsrechters: Visser, Lemmens en Heuts

Scoreverloop:
4             0 – 1        Joshua Alphons
7             0 – 2        Riviliono Sihasale
10           0 – 3        Redouan El Yaakoubi
14           0 – 4        Joshua Alphons
24           1 – 4        Brahim Mahnin
31           1 – 5        Redouan El Yaakoubi
39           1 – 6        Redouan El Yaakoubi
40           1 – 7        Achras Nejmi

 

Wedstrijdbeelden ZVVM/Campus 1 – Kawin 1