ZVVM/Campus 1 (4 - 3) Excelsior '31 1
25 sep 2015 - 20:45

Wedstrijdverslag  Campus 1 – Exelsior ’31 1   4 – 3  (1 – 1)
Berg en Terblijt, 25 september 2015

Zonder de geschorste Hicham Igffa maar weer wel met Cem Bozkurt in de gelederen konden we vandaag goede zaken doen tegen één van de hekkensluiters Excelsior ’31 uit Rijssen. Dat lukte maar vraag niet hoe. In een matige wedstrijd waren we de tweede helft wel de baas, maar toch viel de score met 4 – 3 slechts nipt in ons voordeel.

In de openingsfase zagen we twee teams waar voorzichtigheid troef was. Vermeldingswaardige acties ware op de vinger van één hand te tellen. Een vrije trap van Lubbers was in ieder geval op doel gericht. Jordi van Kan redde met de voet. Ons eerste kans ontstond bij een counter over Rob Dormans en Rik Sondeijker, waarbij Rik de bal achter Rob speelde en de mogelijkheid verkeken was. Ook de gastheren lieten in de counter een grote kans liggen. Lankamp kwam niet langs Jordi en niet veel later schoot ook Lubbers tegen Jordi op. Wat halve kansjes aan onze zijde voor Rik, aan de andere kant voor Parera leverden niet echt gevaar op voor de keepers. Een echte kans kreeg Parera wel op aangeven van Baan, maar hij schrok zo dat Jordi toch redding kon brengen. Vervolgens weer en uitgelezen mogelijkheid voor de gasten. Baan was de aangever, maar Lankamp liet de kans liggen, Jordi redde met een reflex. Daarna kregen we weer een counter om de oren. Lubbers speelde Parera volledig vrij voor Jordi, maar die schoot zwak in en Jordi kon diens inzet makkelijk stoppen. Het had eigenlijk minstens al 0 – 2 kunnen staan.

Eindelijk ook een grote kans voor ons. Cem Bozkurt samen met Brahim veroverden in het middenveld de bal, die vervolgens bij Rik belandde. Alleen voor doelman Baan slaagde Rik er niet in tot scoren te komen. Brahim soleerde door de verdediging maar schoot net naast. Even later schoot hij op de doelman. Bij Brahim’s derde poging probeerde hij Mathijs Franssen bij de tweede paal te bereiken, Mathijs was een stap te laat. Oraille en Postma probeerden het van afstand, maar Jordi had er een goed oog in. Een minuut of vier voor rust onderschepte Mathijs een gevaarlijke aanval en meteen waren Rob en Rik. Ook dit keer was de laatste pass net niet goed genoeg met Rob voor een leeg doel. Dat deed Rik twee minuten later beter toen hij Cem voor een leeg doel zette: 1 – 0.
De gasten kwamen via Lankamp weer tot een kansje en Rik vond aan de andere kant Rob niet. Te gretig wilden we voor een tweede doelpunt gaan, maar we liepen in de counter. Oraille scoorde de meer dan verdiende gelijkmaker. Een 10 meter trap zo’n minuut voor rust wist Rik niet te benutten, doelman Baan stopte zijn inzet. De counter was meteen weer gevaarlijk maar Cem onderschepte en Rik mocht op zijn beurt weer counteren. Zijn snoeiharde punter werd door doelman Baan gestopt zonder dat hij er erg in had. Een chaotische eindfase zo valk voor rust.
Het werd nog chaotischer. De zoemer ging, Rik schoot en doelman Baan liet de bal in het doel lopen. In eerste instantie kende Jalink het doelpunt toe, maar na overleg met collega Azarfane kwam hij op die beslissing terug. Waarschijnlijk terecht: eerst ging de zoemer, die bleef wat lang gaan, en daarna schoot Rik pas.

Ook de tweede helft kwamen de gasten beter uit de startblokken. Baan speelde Lubbers simpel vrij voor Jordi, maar Jordi was redde wederom. Ook Brahim leek te gaan scoren, maar zag zijn schot op het lichaam van Rob komen. Daarna viel de bal beter. Cem zat er goed tussen en via Brahim werd Rik op rechts vrijgespeeld. Doelman Baan was kansloos tegen diens pegel. Brahim bracht Rob in stelling, zijn schoot ging net naast. We werden wat sterker. Cem stond verdedigend weer goed, kon oprukken en bediende Rik op maat. Hij schoot voorlangs. Enige smet op een zeer sportieve wedstrijd was een bikkelharde tackle van Postma op de benen van Soufiane Elouali. Postma kwam er met geel goed vanaf. Daarna ging het weer heen en weer. Brahim kreeg een schot van Postma op zijn lichaam, Rik ging aan de haal maar schoot op de doelman. Brahim trof de doelman weer op zijn pad. Bij een vrije trap stond Cem op de lijn en wist hij het gevaar te bezweren. Lubbers probeerde het nog eens van afstand maar schoot ruim naast. Daarna kreeg Postma een levensgrote kans op aangeven van Lubbers maar hij trof de binnenkant van de paal.
Brahim dook, op aangeven van Rob, alleen op voor de doelman, maar schoot naast. Brahim kwam, na een uitstekende interventie van Rob, vrij voor doel maar had teveel tijd nodig en de kans was verkeken. De volgende counter van de gasten over Lubbers eindigde met een schot over doel. Op een afstandsschot van Parera had Jordi goed zicht en eigenlijk dus geen probleem. En in een keer viel er dan toch een doelpunt. Parera verdedigde slecht uit, Rob onderschepte en schoot droog binnen. Op dat moment toch wel tegen de verhouding in.
Lubbers ontfutselde Rik de bal, maar Jordi redde met de voeten. De gasten namen nu alle risico’s. Lubbers ging meespelen als extra veldspeler, maar verloor meteen de bal aan Brahim die in een leeg doel de 4 – 1 kon binnenschieten. Postma maakte het nog spannend door een assist van Baan fraai af te ronden met nog 2 minuten op de klok. Ook kopte hij een voorzet van Baan naast. Een seconde voor het einde viel de derde treffer toch nog uit een 10 meter trap van Lubbers. Voor de gasten te laat, voor ons grote opluchting.

Selectie: Jordi van Kan, Rik Sondeijker, Mathijs Franssen, Brahim, Rob Dormans, Soufiane Elouali en Mark Franssen

Scheidsrechters: Jalink, Azarfane en Beckers