2015-09-11 ZVVM/Campus 1 – FC Eindhoven 2

ZVVM/Campus 1 (6 - 3) FC Eindhoven 2
- 20:45

Berg en Terblijt 11 september 2015

Drie punten meteen de eerste wedstrijd. Die nemen ze ons niet meer af, zou je dan denken. Het is echter al eens anders geweest, toen een aantal teams zich terugtrokken en wij de zwaar bevochten punten mooi konden inleveren. Alleen lijkt het nu dat dat niet echt in Frage komt, nu we het belofteteam van de landskampioen hebben verslagen in een pittige wedstrijd, waarbij we alles uit de kast moesten halen.

Binnen een minuut kans voor Ouzalah op aangeven van Markgraaf. Jordi van Kan komt tussenbeide. Dat kon hij even later weer doen op een schot van Ilias Arssi. De gasten kwamen iets beter uit de startblokken, namen het initiatief en verdedigden compact, waardoor wij niet echt gevaarlijk doorkwamen. Alleen een ongevaarlijk afstandsschot van Rik Sondeijker viel in de openingsfase te noteren. Issam Arsi probeerde het met een vrije trap, die over het doel ging. Ook Hicham Igffa probeerde het van afstand, waarbij doelman Lebens nog een hoekschop moest weggeven. Gevaarlijker waren we met een door Brahim Mahnin breed gelegde vrije trap die door Cem Bozkurt tegen een verdediger werd getrapt. Daarna begon het aan onze kant te lopen met volop kansen. Rik onderschepte een breedtepass van Bansjrad, maar oog in oog met doelman Lebens bleef die de situatie meester. Cem verdedigde sterk bij een counter via Bansjrad. Hicham zette Ouzalah van de bal, kreeg de bal bij Rik die hem meteen in de loop weer meegaf. Ouzalah blokkeerde Hicham’s poging in laatste instantie. Een goede combinatie tussen Hicham en  Brahim kwam ver, maar Bansjrad kwam tussenbeide door de bal op de paal te schieten. De 1 – 0 hing in de lucht. Rik schoot van afstand op Lebens en kreeg de bal vervolgens weer voor de voeten, zijn punter ging net naast. Toch viel de verdiende treffer. Brahim troefde Ilias Arssi af, de bal kwam via Hicham bij de opkomende Cem, die eerst nog Lebens op zijn weg tegenkwam, maar in de herkansing in een leeg doel kon schieten.

Daarna vervlakte ons spel een beetje en probeerden we de wedstrijd te controleren. Dat ging helemaal mis. Slecht uitverdedigen en niet alert zijn leidde geheel onnodig tot de gelijkmaker via Markgraaf. We waren weer terug bij af. Binnen een minuut was het zelfs 1 – 2. Jordi pareerde een vrije trap van Markgraaf knap en in de tegenaanval werd Soufiane Elouali door Ouzalah en Ilias Arssi van de bal gezet, een korte combinatie volgde en Ouzalah stond voor een leeg doel: 1 – 2. We waren duidelijk van slag en probeerden weer terug in de wedstrijd te komen. Een verre uitworp van Jordi werd door Brahim knap aangenomen en op de uitkomende Lebens geschoten. Rik kreeg een redelijke kans na een kortgenomen vrije trap van Hicham, Lebens redde.
Op slag van rust viel de gelijkmaker alsnog. Cem leek wild uit te verdedigen maar de bal viel goed voor de voeten van Brahim. Die speelde Hicham in de dekking aan, hij ontdeed zich handig van Markgraaf en scoorde door de benen van Lebens: 2 – 2.

Het begin van de tweede helft zetten we in een keer druk naar voren en dat werd na 2 minuten gelijk afgestraft. Ilias Arssi stond aan het eind van een counter en liet Jordi kansloos. Daarna begon een lang beleg van het vijandelijke doel met kans op gevaarlijke counters. Bij de eerste de beste tegenaanval schoot Ouzalah al op de zijkant van de paal. Daarna Ilias Arssi uit vrije positie hoog over. Hicham schoot vanaf de zijkant op Lebens. Vervolgens worstelde hij zich voorbij twee verdedigers en schoot naast. Sterk verdedigen van Cem bracht Rik aan de bal die aan een rush begon. Hij vond Brahim op rechts die strandde op Lebens, maar de bal alsnog bij Rik kreeg die leek te gaan scoren maar Ilias Arssi kreeg de bal op zijn lichaam en er restte slechts een hoekschop. We bleven de gelijkmaker zoeken. Hicham schoot vanuit een moeilijke hoek op Lebens. Cem poeierde op de paal. Het wilde maar niet lukken. Bij een poging van Rik kreeg Ilias Arssi de bal vol in het gezicht en moest even bijkomen. De gasten leken even afgemeld maar plotseling stond Ilias Arssi weer alleen voor Jordi na een bekeken hakbal van Markgraaf. Jordi hield ons op de been. Rob Dormans probeerde het van ver, Lebens redde met de voet.

Eindelijk was het zover. Rik schoot uit een korte hoekschop van Brahin eerst op de voet van Lebens en vervolgens naar de tweede paal waar Rob maar tegen de bal hoefde aan te lopen. We konden ons opmaken voor een spannende slotfase. Het beleg ging door. De gasten verdedigden voor wat ze waard waren en gaven in eerste instantie weinig weg. Ook bleven ze voor de overwinning gaan ondanks dat wij hen soms zwaar onder druk zetten. Ouzalah moest tot twee keer toe zijn meerdere in Jordi erkennen.

Een lang uitgesponnen aanval bracht ons weer eens op voorsprong. Soufiane speelde vanaf rechts naar Cem die meteen verlengde naar Rik op links, een korte combinatie met Hicham en Rik rondde fantastisch af. Opluchting alom. Rik probeerde de beslissing te forceren met weer en afstandsschot dat rakelings naast ging. De definitieve beslissing viel 3 minuten voor het einde. Rik ontnam Bansjrad de bal zag zijn schot nog geblokkeerd worden door een verdediger maar Brahim was er als de kippen bij en verhoogde de marge naar 2. Tot overmaat van ramp voor de gasten moest doelman Lebens het veld verlaten met een handblessure en kreeg Markgraaf twee keer geel en moest dus ook het veld verlaten. Bij een fel duel tussen Soufiane en Ouzalah gaf de scheidsrechter in eerste instantie voordeel aan Rik die uitbrak en Bij de 6 – 3 door Rik viel er achteraf nog een gele kaart voor Soufiane en voor Ouzalah (zijn tweede dus ook rood).

Selectie: Jordi van Kan, Cem Bozkurt, Rik Sondeijker, Brahim Mahnin, Hicham Igffa, Rob Dormans, Soufiane Elouali en Nordin Bensalah.

Scheidsrechters: Wolters, Rodrigues en Houben