Schorsing Hicham Igffa teruggebracht naar 1 wedstrijd

Ook het verweerschrift dat door Campus en Hicham Igffa werd ingediend n.a.v. de rode kaart die Hicham opliep tijdens de wedstrijd FC Eindhoven 2 – Campus 1 op 15 januari 2016 heeft resultaat opgeleverd.

Aan de hand van de aangeboden filmbeelden werd het relaas van scheidsrechter Verheijden onderuit gehaald. De heer Verheijden maakte in zijn rapportage gewag van het feit dat Hicham zijn tegenstander de benen onder het lichaam wegmaaide. Ook bij het vermelden van de plaats van het “delict” zat Verheijden er volledig naast.

Aan de hand van de filmbeelden kwam de tuchtcommissie tot de conclusie dat:

  • de tuchtcommissie heeft geconstateerd dat Hicham hard inkomt, maar wel voor de bal gaat. Met deze manier van inkomen heeft Hicham hierdoor wel risico genomen om de tegenstander te raken en/of te blesseren
  • op grond van deze wedstrijdbeelden en de ontvangen verklaringen de tuchtcommissie daarom heeft besloten de strafmaat te matigen naar 1 wedstrijd uitsluiting.

Bij Campus is men slechts gedeeltelijk tevreden met deze uitspraak. De straf heeft Hicham al uitgezeten dus daar kan niets meer aan gedaan worden. Wat wel overeind blijft is dat de rode kaart die Hcham heeft gekregen, nu door een andere interpretatie van de tuchtcommissie alsnog terecht zou zijn geweest. De omschrijving die de tuchtcommissie nu aan het gebeurde geeft valt niet onder de met “rood” strafbare overtredingen want dan moet er tenminste sprake zijn van “buitensporige inzet” wat volgens de spelregels betekent: “dat de speler de noodzakelijke inspanning ver overschrijdt”. Uit de beelden blijkt dat daarvan geen sprake was.

De vraag rijst of het verstandig is en zin heeft om nog werk van te maken van de onjuiste beslissingen waarmee we de laatste dagen weer werden geconfronteerd of dat het beter is hier geen energie meer in te steken. Feit is dat we keer op keer met dit soort onrechtvaardigheden te maken hebben en dat we daardoor structureel met een oneerlijk competitieverloop geconfronteerd worden. Dat is het ergste van alles.