2016-01-15 FC Eindhoven 2 – ZVVM/Campus 1

FC Eindhoven 2 (6 - 6) ZVVM/Campus 1
15 jan 2016 - 21:30

Wedstrijdverslag  FC Eindhoven 2 – Campus 1      6 – 6  (3 – 3)
Eindhoven, 15 januari 2016

Met Bas Ploemen, Mark Franssen en Shahin Rassi (voorlopig weer even terug van een buitenlands avontuur) in de selectie voor de geblesseerde Rob Dormans en de geschorste Rik Sondeijker traden we aan tegen het belofteteam van FC Eindhoven 2. Of we achteraf blij moeten zijn met de puntendeling valt te betwijfelen zeker gezien het feit dat we in de slotfase een 4 – 6 voorsprong alsnog verspeelden. Dat de beslissingen van de arbitrage helaas vaak in ons nadeel uitvielen (zie hiervoor onze website) is zeker een feit, maar de gelijkmaker incasseren 20 seconden vóór het einde van de wedstrijd ligt niet echt aan de arbitrage. Wel frappant dat de doelpuntenmaker van de gelijkmaker in eerste instantie niet op het wedstrijdformulier vermeld stond en later alsnog werd toegevoegd maar niet over een spelerspas bleek te beschikken!

Al vroeg in de wedstrijd leek Hicham Iggfa vrij door te kunnen gaan, maar hij werd aan zijn shirt getrokken zonder dat de arbitrage hierop reageerde. Mathijs Franssen blokkeerde een inzet van Ouzalah. Bij een tweede uitbraak van Hicham werd hij door Sambo van achteren vakkundig neergelegd. Wat restte was een gele kaart, al heel wat. Weer een counter via Hicham die aflegt voor Cem Bozkurt. Van Hoof voorkomt dit door de bal met de arm mee te nemen in het doelgebied. Niemand heeft iets gezien! Het is duidelijk wat ons te wachten staat.

Slordig balverlies van Brahim Mahnin brengt Ouzalah ver, maar Jordi van Kan redt. Een schot van van Hoof gaat rakelings naast. Bij een heel gewoon duel stort Ouzalah ter aarde, maar staat daarna gewoon weer op. Bij een uitbraak over Brahim ziet hij Hicham over het hoofd en schiet op doelman van de Heuvel. Dat doet Brahim even later beter. Hij bedient Hicham op maat en het staat 0 – 1.

Kansen vallen over en weer. Jordi redt op een schot van Ouzalah, Markgraaf komt te laat bij de 2de paal om af te ronden. Een uitworp na Jordi komt bij Hicham, die strandt op van de Heuvel. Bekkali schiet gevaarlijk voorlangs. Bij een counter via Cem schiet Hiham ruim naast. Daarna komen de gastheren langszij, een verdekt schot van Markgaaf treft doel. En dan is het ineens prijsschieten. Arssi komt door over links en scoort 2 – 1. Een breedtepass van Mathijs wordt door Markgraaf onderschept en het staat 3 – 1. Daarna wordt Mathijs onderuitgehaald door Sambo, wat rest is een vrije trap. Op een schot van Cem redt van de Heuvel met de voet en Jordi redt op een inzet van Ouzalah. Daarna een hoofdrol voor Shahin Rassi. Eerst speelt hij zich knap vrij op rechts, speelt Hicham aan, die op van de Heuvel schiet. Even later hetzelfde scenario, maar nu scoort Hicham uit de draai. De wedstrijd begint te draaien in ons voordeel. Eerst moet Jordi nog handelend optreden bij een poging van Ouzalah en schiet Sambo alleen voor Jordi hoog over. Shahin breekt uit, wordt vastgepakt door Ouzalah, niets aan de hand. Shahin speelt Brahim vrij, die schiet naast. Een volgend schot van Brahim op van de Heuvel wordt door Shahin in de rebound tot doelpunt gepromoveerd. Van hoof grijpt weer eens naar zijn hoofd bij een, duel, maar kan binnen een mum van tijd weer verder. Een open kans voor Cem, maar hij besluit Hicham aan te spelen die op de paal schiet. De zoveelste discussie met het arbitrale trio, ditmaal over een time-out. Echt vermoeiend.

De tweede helft begint met de volgende discussie: de klok werkt niet mee. Als we dan eigenlijk kunnen beginnen wordt Hicham van achteren neergehaald door Bekkali. Wel een vrije trap, daar moeten we al blij mee zijn. We beginnen sterk de tweede helft: Brahim schiet een vrije trap op van de Heuvel, een lange bal van Cem op Hicham brengt het nodige gevaar maar via Brahim en Bas schiet Hicham tenslotte hoog over. Diezelfde Hicham draait goed bij zijn tegenstander maar strandt op van de Heuvel. Ook Arssi grijpt bij een kopduel naar zijn hoofd, Bal wordt maar weer eens buiten getrapt. Bij een hoekschop van Eindhoven onderschept Hicham, maar schiet op van de Heuvel, herovert de bal maar Verheyden heeft weer een overtreding gezien! Een schot van Arssi wordt door Bas tot hoekschop verwerkt. Weer een hoekschop van de gastheren, weer onderschept Hicham, hij brengt Brahim aan de bal die fraai scoort. Jordi houdt Sambo van scoren af. Een uitworp van Jordi wordt door Shahin perfect neergelegd voor Bas die op van de Heuvel schiet. Een counter van Cem eindigt eerst op van de Heuvel en daarna naast het doel.

FC Eindhoven komt langszij: een schot van Markgraaf verdwijnt via Mathijs in het doel. Van Hoof gaat weer eens liggen, maar speelt uiteraard meteen weer verder. Brahim schiet naast en ook op een voorzet van Shahin komt hij net te laat. Jordi redt op een inzet van Ouzalah. Een grove charge na Markgraaf op Hicham blijft onbestraft, want er schijnt een obstructiefout van Brahim te hebben plaatsgevonden. Een uitbraak van Cem lijkt op niets uit te lopen maar Markgraaf controleert de bal met de hand in het doelgebied. Verheyden heeft niets gezien. Hicham blokkeert een schot van van Hoof.

Hicham gaat fel door op een breedtepass, van Hoof gaat weer tegen de vlakte en ja hoor, rood voor Hicham. Mathijs grijpt op tijd in voor Arssi. Jordi heeft problemen met een afstandsschot van Markgraaf. Shahin speelt Brahim in de dekking aan, die draait en schiet hoog in. Sambo is kansloos maar gaat toch door op Jordi, dat mag allemaal. Markgraaf schiet net naast. Shahin speelt zich vrij op rechts, bedient Brahim die de 4 – 6 binnenloopt. Bas stuurt Brahim weg die schiet op van de Heuvel. De gastheren gaan spelen met een meespelende keeper en Markgraaf scoort 5 – 6. Cem naar de 2de paal, Brahim komt er net niet bij. Bansaradj haalt Cem neer van achteren, slechts een vrije trap. Bansaradj trekt Bas omver, scheidsrechter Hanifthamas geeft een overtreding tegen ons!! Verheyden corrigeert en geeft ons een 10 meter trap. Het moet niet gekker worden? Cem schiet op Willems. Vervolgens weer een discussie over het aantal overtredingen. Willems schiet op Jordi. Bas vanaf eigen helft een halve meter naast het inmiddels lege doel. Brahim vanaf eigen helft schiet op Ouzalah, met Shahin helemaal vrij naast zich. Zo’n 10 seconden later schiet Willems alsnog de gelijkmaker binnen. Achteraf blijkt hij geen spelerspas te hebben gehad!!!

Toegegeven, de zwaar overtrokken rode kaart die Hicham Iggfa kreeg van scheidsrechter Verheyden speelde ons behoorlijk parten, maar op wilskracht kwamen we toch in een riante positeive. Aan de instelling heeft het niet gelegen alleen duurde de wedstrijd 20 seconden te lang.

Selectie: Jordi van Kan, Cem Bozkurt, Brahim Mahnin, Mathijs Franssen, Hicham Igffa, Mark Franssen, Shahin Rassi en Bas Ploemen

Scheidsrechters: Verheyden, Hanifthamas en van Rijswijk

Scoreverloop:
5             0 – 1       Hichan Iggfa
8             1 – 1       Nassim Markgraaf
12           2 – 1       Ilias Arssi
13           3 – 1       Nassim Landgraaf
16           3 – 2       Hicham Iggfa
18           3 – 3       Shahin Rassi
22           3 – 4       Brahim Mahnin
27           4 – 4       Nassim Markgraaf
34           4 – 5       Brahim Mahnin
35           4 – 6       Brahim Mahnin
36           5 – 6       Nassim Markgraaf
40           6 – 6       Ian Willems