Jogadores 1 (4 - 4) ZVVM/Campus 1
16 okt 2015 - 21:30

Wedstrijdverslag  Jogadores 1 – Campus 1   4 – 4  (1 – 0)
Gorinchem, 16 oktober 2015

Als vervanger voor de langdurig geblesseerde Cem Bozkurt was Mark Franssen aan de selectie toegevoegd. Wat de personele bezetting betreft bleek dat nog te weinig. Brahim Mahnin liet, na de warming-up, de wedstrijd aan zich voorbijgaan. Dat hield in dat Rik Sondeijker, ook al nauwelijks fit, toch aan de bak moest. Dus stonden we er weer met één wissel.

Het begin viel al zwaar tegen. Na nauwelijks één minuut was het al raak voor de gastheren. Schuurman benutte de eerste de beste counter en scoorde simpel. Een doemscenario leek op komst. Het was eenrichtingsverkeer richting Jordi van Kan. Een tweede kans voor Schuurman wist hij uit zijn doel te ranselen. Scheffers liet ons ontsnappen nadat hij helemaal vrij voor doel was gezet door Hendriks. Hij schoot naast. Bartens deed het iets beter, op drie meter voor Jordi schoot hij wel tussen de palen maar vond Jordi op zijn weg. Daarna nog wat halve kansjes voor de thuisploeg. Wij konden alleen maar tegenhouden, we kwamen nauwelijks voor het doel van de tegenstander. Naast die halve kansjes kreeg Jogadores ook 100% mogelijkheden. Scheffers had het vizier weer niet zuiver staan en kogelde van dichtbij hoog over en Bartens moest zijn meerdere erkennen in Jordi.

Shala mocht ver komen maar ook zijn schot was een prooi voor Jordi. Het bleef 1 – 0, terwijl we niet aan de bak kwamen en maar moesten hopen dat Jordi ons in de wedstrijd hield.

Met veel kunst- en vliegwerk haalden we de rust. Met 1 – 0 waren we heel goed bediend.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste. Na een lange aanval kreeg Schuurman de bal bij Hendriks die alle tijd had om de score te verhogen: 2- 0. Van Rosmalen verscheen over rechts, Jordi maakte er een hoekschop van. We stonden met de rug tegen de muur. En in een keer was het 2 – 1. Hicham Igffa en Rob Dormans kregen de bal mee bij een intrap van de gastheren. Hicham bediende Rob en Rob op zijn beurt Hicham, die de bal in het lege doel kon binnentikken. We kwamen daardoor niet echt beter in ons spel. Erger nog Jogadores wilde de boel forceren en trok weer ten aanval. Schuurman leek zijn ploeg binnen twee minuten op een veilige voorsprong te schieten. Eerst punterde hij de 3 – 1 binnen vanaf de zijkant, vervolgens rondde hij een mooie combinatie met Hendriks feilloos af.
Vanaf dat moment hadden we eigenlijk niets meer te verliezen en hadden het geluk dat we snel op 4 – 2 kwamen. Eerst wist doelman Godlewski nog een afstandsschot van Mark Franssen tot hoekschop te verwerken. Bij de hoekschop zelf stonden de gastheren te slapen. Mathijs Franssen legde kort af op Mark, zijn schot/voorzet naar de tweede paal werd door Hicham tot doelpunt gepromoveerd. Met nog 8 minuten te gaan was het niet helemaal verkeken.

Hendriks zag zijn schot door Mathijs geblokkeerd worden, Jordi hoefde niet in te grijpen. Hicham gleed onderuit en dat gaf Scheffers ruimte aan de rechterkant, hij bediende Schuurman perfect, maar Jordi dreef hem naar de buitenkant. Schuurman bediende Shala, die liet de bal langs zich lopen. De gastheren verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Rob scoorde wel maar de bal zou over de zijlijn zijn geweest. Om toch nog voor een punt te gaan kwam Rik als meespelende doelman in het veld. Zijn eerste daad was echter als doelman: Hendriks schoot tegen hem op.

Rob kreeg nog een kansje maar zijn schot uit de draai was niet hard genoeg om doelman Godlewski te verontrusten. Dat gebeurde wel bij de eerste de beste situatie daarna. Via Mark, Mathijs, Rik en Hicham kreeg Rob de bal op een presenteerblaadje: 4 – 3 met nog 2 minuten. Bijna viel de gelijkmaker. Mark speelde Hicham op links vrij, die schoot tegen de dwarsligger. Jogadores kon het bijna niet geloven dat een zekere overwinning misschien nog uit handen werd gegeven. En dat gebeurde ook. Rik en Mark hielden goed balbezit en Mathijs dook op achter de verdediging. Een slim balletje van Mark en Mathijs verlengde met een subtiel buitenkantje de voorzet van Mark. Niemand kon het eigenlijk geloven. In de slotseconden kregen we bijna nog de 3 punten in de schoot geworpen. Na slecht uitverdedigen van doelman Godlewski probeerde Rob de bal naar Hicham te koppen. Godlewski kwam uit en schoot de bal tegen het lichaam van Hicham waarna de bal naast het legde doel caramboleerde. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest. Met een punt konden we leven.

Selectie: Jordi van Kan, Rik Sondeijker, Mathijs Franssen, Mark Franssen, Rob Dormans en Hicham Igffa.

Scheidsrechters: Weijers, Zahhaf en Ronowikromo