2015-09-18 Rotterdamse Studenten 1 – ZVVM/Campus 1

Rotterdamse Studenten 1 (6 - 5) ZVVM/Campus 1
18 sep 2015 - 20:30

Wedstrijdverslag  Rotterdamse Studenten 1 – Campus 1   6 – 5  (2 – 1)
Rotterdam 18 september 2015

Gesterkt door een mooie 6 – 3 overwinning op het belofteteam van FC Eindhoven vertrokken we, ondanks de afwezigheid van Cem Bozkurt, vol zelfvertrouwen naar Rotterdam voor de confrontatie met Rotterdamse Studenten. Helaas kwamen we met een kater terug. Niet alleen verloren we met 6 – 5, we liepen nog meer averij op: 4 gele kaarten (waarvan 2x voor Hicham Igffa, dus rood)  en een veldverwijzing voor assistent-coach Giel Cauberg, Allemaal gegeven door scheidsrechter Medina (op één na allemaal voor commentaar op de leiding). Waar we het allemaal aan te danken hebben wordt toch nooit duidelijk, maar het is een feit dat we vanavond in zijn ogen niets goeds konden doen. Hier viel gewoon niet tegen op te boksen. Het begon nog wel met een strafschop in ons voordeel, maar daarna was het over en uit. In de tweede helft stonden we na 8 minuten al op 5 overtredingen en was het gewoon wachten op de 10 meter trappen.

Na een tweetal minuten kregen we ons eerste kansje. Rik Sondeijker schoot van afstand, doelman Fernandez kreeg de bal niet goed verwerkt maar niemand was in de buurt. Een minuut later lag de bal er bij ons in. Scholman mocht ver oprukken en schoot laag binnen. Binnen een minuut werd Rob Dormans door Pinto onderuit geschoffeld. Medina kon niet anders doen dan een strafschop geven, maar ‘vergat’ wel een kaart te geven. Rik Sondeijker schoot hard de 1 – 1 binnen. Daarna werd het wat rommelig van beide zijden. Hicham Igffa miste een geweldige kans op de 1 – 2 maar schoot naast. Scholman deed dat beter. In combinatie met Tanouti kwam hij vrij voor Jordi van Kan en rondde mooi af. Na een schot van Rik kreeg Brahim Mahnin in de rebound een goede gelegenheid, hij schoot naast. Daarna kregen de gastheren de overhand maar tot driemaal toe was debutant Mathijs Franssen de stoorzender, Bij de gastheren draaide eigenlijk alles om Pinto die veel aan de bal was en bijna alles mocht. Een counter ingezet door Rik kwam terecht bij Hicham, maar zijn pass op een andere debutant Mitchell de Jong was niet zuiver genoeg. Ook een schot van Rik naar de tweede paal kwam net niet bij Hicham terecht, zodat ook die gelegenheid voorbijging. Bij het terug verdedigen schoot Rik nog op de paal en kwamen we met de schrik vrij. Hicham speelde Brahim vrij maar deze schoot ruim naast. Twee kansjes voor Hicham volgden, eerst op aangeven van Mitchell, daarna na een schot/voorzet van Mathijs. Een schot van Mathijs verdween net naast het doel. Bij een counter over Rob en Brahim, lag doelman Fernandez nog in de weg. Bij de zesde overtreding van de gastheren, gefloten uiteraard door Waleveld, kreeg Rik de kans de score gelijk te trekken, maar hij schoot naast, waarbij twee spelers van de thuisploeg te vroeg inliepen. Niemand maalde daar om. Tanouti vond Jordi op zijn weg en aan de andere kant kogelde Hicham naast.

De tweede helft begonnen we sterk. Hicham in combinatie met Rob kwam net niet tot schieten, op aangeven van Rik kwam hij net niet bij de bal vrij voor doel, maar bij de derde poging schoot hij wel onberispelijk binnen. Bij de eerste aanval van de thuisploeg stond Scholman weer op de goede plaats na een assist van Noordzee en we stonden weer achter. Medina had inmiddels weer wat overtredingen gezien waar werkelijk iedereen zijn vraagtekens bij zette.

Niet lang na de 3 – 2 was het al weer gelijk. Rob zette Soufiane Elouali vrij voor doel. Die strandde op Fernandez maar Rob was in de herkansing succesvol. Het werd inmiddels steeds pijnlijker om aan te zien. Waleveld floot voor een uitbal in ons voordeel (hij stond nota bene bovenop de situatie), maar Medina aan de andere kant van het veld gaf ons wederom een overtreding tegen. De intrap was wel voor ons! De frustraties onzerzijds werden steeds groter. Scholman kwam in scoringspositie, maar schoot voorlangs. Een vlammend schot van Mathijs werd door Fernandez gepareerd. Aan de andere kant stuitte Tanouti op Jordi. Eindelijk was het dan zover, Medina kon voor de zesde overtreding fluiten en de eerste 10 meter tap laten noteren. Tanouti had clementie en schoot naast. Bij een counter via Somai, Scholman en Tanouti redde Mathijs voor de doellijn. Brahim was daarna succesvol. Een schot van Hicham werd door Fernandez onvoldoende weggewerkt en Brahim rondde vervolgens genadeloos af.

Dan eindelijk weer een overtreding tegen. Mathijs werd door Noordzee vastgepakt, er volgde contact, waarbij Mathijs ten val kwam. Medina, kwam van de andere kant van het veld overgestoken om een gele kaart te geven en uiteraard een 10 meter trap, omdat Mathijs een overtreding zou hebben gemaakt.  Het werd nog erger. Noordzee schoot de 10 meter trap naast, maar Medina liet hem overnemen omdat spelers van ons te vroeg zouden zijn ingelopen (kijk naar de beelden en je ziet dat er niemand maar dan ook niemand beweegt zelfs niet van Rotterdamse Studenten).

Ondanks alle ellende toonden we veerkracht. Een lange bal van Mathijs kwam achter de verdediging terecht bij Brahim die de bal niet echt goed raakte maar voldoende om Fernandez te verschalken. Even hadden we hoop ondanks alles de punten mee te nemen. Maar het kwam er niet van. Pinto slaagde erin vrij te komen bij de tweede paal en Tanouti had dat goed gezien met als resultaat de 5 – 5. Jordi voorkwam vooralsnog erger door een punter van Tanouti onschadelijk te maken. Bij een counter over Rik was Fernandez met de voet net iets eerder bij de bal dan Ron en bij een volgende counter was de pass van Rik op Mitchell een fractie te diep. Pinto trof in de slotfase nog de paal, waarna Rik in de counter alleen voor Fernandez verscheen maar tegen hem opschoot. Het leek erop dat we met een gelijkspel genoegen moesten nemen maar ook dat gebeurde niet. Somal vond Scholman vrij bij de tweede paal en het leed was geschied. In plaats om voor een punt te spelen gingen we alsnog de boot in. Vervolgens moesten we het nog doen zonder Hicham met twee maal geel voor commentaar op de leiding, zonder assistent-coach Giel Cauberg voor commentaar op de leiding. Dat bij het intrappen onzerzijds in plaats van 5 meter nog geen halve meter afstand werd gehouden ontging Medina volledig maar lag wel in de lijn der verwachtingen. Ook de 10 meter trap in de slotseconden, uitgelokt door Noordzee, was twijfelachtig. Echter niet voor Medina. Pinto schoot op Jordi. Het was gedaan en er zijn leukere wedstrijden geweest.

Dat achteraf een collega scheidsrechter en tegenstander hun excuses komen aanbieden voor de hoofdscheidsrechter, daar schieten we echt niets mee op. Wat hier gebeurde kan gewoon niet. Dat hij na afloop ook nog het lef had om ons uit te lachen, maakte het extra moeilijk. Maar dat was nog niet alles. Een innige omhelzing met Pinto, de aanvoerder van de thuisploeg, deed ons allemaal versteld staan.

 

Selectie: Jordi van Kan, Rik Sondeijker, Mathijs Franssen, Brahim Mahnin, Hicham Igffa, Rob Dormans, Soufiane Elouali en Mitchell de Jong.

 

Scheidsrechters: Medina, Waleveld en Mulder

Scoreverloop
3             1 – 0        Jerry Scholman
4             1 – 1        Rik Sondeijker (strafschop)
8             2 – 1        Jerry Scholman
21           2 – 2        Hicham Igffa
22           3 – 2        Jerry Scholman
24           3 – 3        Rob Dormans
29           3 – 4        Brahim Mahnin
33           4 – 4        Daniël Noordzee
35           4 – 5        Brahim Mahnin
36           5 – 5        Ricardo Pinto
39           6 – 5        Jerry Scholman

Wedstrijdbeelden Rotterdamse Studenten 1 – ZVVM/Campus 1