ZVVM/Campus 1 (5 - 6) Fermonia Boys 1
- 20:45

Wedstrijdverslag  ZVVM/Campus 1 – Fermonia 1      5 – 6  (1 – 2)
Berg en Terblijt 11 maart 2016

Voor het eerst sinds weken stonden we aan het begin van een wedstrijd met een redelijk complete selectie. Dat duurde tot ongeveer 10 minuten in de tweede helft. Toen moest eerst nieuwkomer Mo Riyani het veld ruimen met een blessure en vervolgens Rik Sondeijker. De 4 – 2 voorsprong konden we daarna niet meer handhaven en dus liepen we wederom tegen een nederlaag op.

Vanaf het begin was het een open wedstrijd met kansen aan beide zijden. Rik Sondeijker schoot voorlangs, Jordi van Kan pareerde een schot van El Abdeslami. El Ghadouani passeerde alles en iedereen, maar El Abdeslami schoot de bal over. Daarna probeerde Rik het vanaf rechts. Doelman Oukassa redde met de voet. Een nieuwe poging van Rik ging naast. Moulay redde op de lijn bij een inzet van Rob Dormans in combinatie met Ibrahim Mahnin. Balverlies van Cem leverde een grote kans op voor Moulay op aangeven van El Gharssalaoui. Hij schoot in het zijnet.
Een forse tackle van Oukassa op Mo Riyani, die de bal fraai uit de lucht controleerde, bleef onbestraft. Wederom balverlies van Cem bracht El Ghadouani alleen voor Jordi, die redding bracht. Dat deed hij ook op schoten van Dabaoui en El Abdeslami. El Gharssalaoui miste een voorzet bij de tweede paal voor een leeg doel.

Na 15 minuten was het dan eindelijk raak. El Abdeslami was Rik te snel af aan de linkerkant en Mathijs Franssen en Rob Dormans schatten zijn voorzet verkeerd in en El Gharssalaoui had vrij spel.: 0 – 1. Hicham Igffa speelde Brahim vrij, die op Oukassi strandde. Een strakke voorzet van Rik vanaf rechts werd door Mathijs net naast het doel gegleden. Na een solo van Rik kwam Hicham in kansrijke positie; hij schoot op Oukassi. Na een uitworp van Oukassi werd de bal door Dabaoui met een halve omhaal net naast geschoten.

De verdiende gelijkmaker was fraai. Cem verzond een lange pass naar Hicham die met de rug naar het doel Oukassi verraste: 1 – 1. Er kwamen nog wat kansen voor rust. Moulay schoot naast, Rik aan de andere kant zag twee vrije trappen door Oukassi gestopt worden. Hicham had geen geluk bij de rebound. Op slag van rust viel de 1 – 2. Een verkeerde uitworp van Jordi bracht de bal bij Elberkani die vrij door kon lopen en via Jordi scoorde.

De tweede helft begonnen we sterk. Eerst was er nog een gelegenheid voor Oussama die voorlangs schoot. Daarna kwamen snel langszij en zelfs op voorsprong. Steeds hetzelfde scenario: Cem op Mo en die weer op Brahim die 2x scoorde. Nog een kansje voor Brahim, maar Oukassi redde. Een punter van El Abdeslami op Jordi. Daarna waren we de betere ploeg. Brahim speelde Mathijs vrij, maar die schoot naast. Een schot van Rik na een solo, ging naast. Daarna troefde Hicham Elberkani af en het was zelfs 4 – 2.
Daar hadden we niet lang plezier van. Fermont bracht de gasten op 4 – 3 na een pass van El Abdeslami. Meteen daarop twee kansen voor ons (Brahim en Rik), maar Oukassi stond in de weg.
Daarna een domper: El Abdeslami scoorde na een scrimmage de 4 – 4. Rik en Mo waren inmiddels naar de kant. Jordi redde op een inzet van Elberkani. Niet veel later bracht Fermont uit een moeilijke hoek Fermonia op 4 – 5. De wedstrijd kon nog alle kanten op. Mathijs schoot op Oukassa, Fermont op Jordi. Ook Hicham kreeg een grote kans op nog een treffer; Oukassa redde. Bij de 4 – 6 door Dabaoui leek de wedstrijd gelopen. Maar met een punter bracht Cem de spanning terug: 5 – 6.
Een 10 meter trap voor Femonia werd door Dabaoui op Jordi geschoten en ook Cem kreeg een 10 meter trap er niet in. Oukassa had geen probleem.

Er had veel meer ingezeten, maar het mocht niet zo zijn. Aan de inzet lag het deze keer zeker niet.