LZV/Kuijpers 1 (6 - 4) ZVVM/Campus 1
04 mrt 2016 - 20:45

Wedstrijdverslag  LZV Kuypers 1 – ZVVM/Campus 1      6 – 4  (3 – 2)
Lichtenvoorde, 4 maart 2016

Wij slagen er maar moeilijk in om met een enigszins complete selectie aan te treden. Ditmaal waren Cem Bozkurt, Hicham Igffa en Mo Riyani (hij is wel speelgerechtigd, maar nog altijd geblesseerd) afwezig. Van de andere vervangers bleek alleen Nordin Bensalah beschikbaar en bereid om de verre uitwedstrijd naar Lichtenvoorde mee te gaan. Met als gevolg dat we het weer met slechts één wissel moesten zien te klaren. En ook ditmaal brak ons dat op in de slotfase na een wedstrijd waren we ons van onze beste kant lieten zien en tot aan de slotfase op punten mochten hopen. Helaas mocht het niet zo zijn.

In de openingsfase vielen wat kansjes aan weerszijden te noteren. Rik Sondeijker en Brahim probeerden het van onze kans en Kocak en Janik Wolters van de kan van de gastheren. Echt gevaarlijk was het niet. Dat werd het wel na 6 minuten. Rik liep ruim vanaf eigen helft Aysar eruit, ging de combinatie aan met Brahim en scoorde beheerst de 0 – 1. Lang hadden we hier geen plezier van. Bij een schot van Ino Wolters tikte Jordi van Kan de bal nog over, maar Aysar was doeltreffend na een solo.

Twee minuten later was het binnen een minuut weer twee keer raak. Mathijs Franssen promoveerde een schot van Ino Wolters tot doelpunt en Brahim rondde een counter mooi af: 2 – 2. Een prachtige lange bal van Rik op Brahim werd door deze bijna even prachtig ingekopt, maar de bal zeilde over de kruising. Daarna waren het voornamelijk afstandsschoten waarmee beide team het probeerden,  zonder succes. Nordin Bensalah voorkwam wel nog dat Boughalab in een goede positie kon uithalen. Voor de rest organiseerde Mathijs zijn verdediging uitstekend. Op een schot van Aysar vanaf links moest iedereen het antwoord schuldig blijven en kwamen de gastheren toch op voorsprong. In de slotfase van de eerste helft kregen we het zwaar te verduren. Schoten van Erdal, Oriens (open kans) en Boughalab werden door Jordi gepakt en Mathijs stond hem bij op een schot van weer Oriens.

De tweede helft probeerde de thuisploeg ons meteen vast te zetten Aysar kwam net te laat bij de tweede paal om gevaarlijk te worden, Brahim blokkeerde een inzet van Oriens en diezelfde Oriens schoot in nog eens net naast het doel. Geheel onverwachts kwamen we langszij. Rob Dormans troefde Janik Wloters af en bediende Brahim op maat. Die hield het hoofd koel en scoorde onder doelman Saro de 3 : 3. Daarna was het voornamelijk de thuisploeg die het spel dicteerde, wij waren aangewezen op links en rechts een counter. Jordi redde schitterend op een schot van Boughalab en ook Oriens had geen succes. Een kansje via Brahim leverde slechts een hoekschop op. Datzelfde overkwam ook Aysar aan de andere kant. Twee gevaarlijke counters van onze kant hadden meer kunnen opleveren. Via Brahim en Rik kwam Rob voor de doelman maar er was te weinig ruimte. Rik werd nog een keer bediend door Brahim, maar hij schoot over het doel terwijl doelman Saro niet meer in zijn doel stond. Boughalab schoot naast en over en Erdal strafte de enige fout van Mathijs bijna af; Jordi redde. Een verre uitworp van Jordi werd door Rob naar Brahim doorgekopt die het vanaf afstand probeerde; Saro redde. Daarna kwamen we er minuten lang niet aan te pas. Schoten van Erdal, Boghalab Ino Wolters en Aysar waren oftewel een prooi voor Jordi of Mathijs lag er tussen of de bal ging over of naast. En toen ineens stonden we met nog 4 minuten op de klok ineens voor. Een verre pass van Mathijs werd door Rob meteen verlengd op Rik, die verwoestend uithaalde.

LZV Kuypers ging de laatste 3 minuten met een meespelende keeper spelen en dat brak ons tenslotte toch nog op. De afstanden konden niet meer belopen worden en Erdal en Boughalab velden het vonnis over ons. Luttele seconden voor het einde liep Mathijs ook nog tegen een gele kaart op wegens shirtje trekken. Niet slim, maar of Arends hier nu geel voor had moeten trekken?

Aan complimenten na een wedstrijd hou je geen punt(en) over, ook niet als die van de tegenstander komen. Het geeft echter wel aan dat dit team de strijdbijl nog lang niet begraven heeft.