Excelsior'31 1 (11 - 8) ZVVM/Campus 1
18 mrt 2016 - 21:00

Wedstrijdverslag  Excelsior ’31 1 – Campus 1      11 – 8  (5 – 0)
Rijssen, 18 maart 2016

Hoe kun je het verzinnen. In de wedstrijd waarin het er om ging, gingen we met één wisselspeler van start. Rik Sondeijker, Mo Riyani voelden zich niet fit genoeg om te spelen en Cem Bozkurt en Jordi van Kan hadden andere verplichtingen. Tijdens de wedstrijd liep coach Giel Cauberg nog tegen een rode kaart op en Hicham Igffa tegen 2x geel (dus weer geschorst) op een moment dat de wedstrijd al lang en breed verloren was. Het lijkt erop dat we de handdoek al in de ring hebben geworpen.

De openingsfase besliste in feite al de wedstrijd. Na 20 seconden was het al 1 – 0 terwijl wij nota bene aftrapten. Het was Arnoud Baan die de bal uiteindelijk over de lijn kreeg. Dezelfde minuut kwam Brahim Mahnin door over links, zijn voorzet werd door Hicham Igffa niet hard genoeg geraakt en de bal belandde in de handen van doelman Marien Baan. Aan de andere kant wist Tjeerd Willem Oenema nog een schot van Lubbers tegen de paal te verwerken, de rebound was voor Arnoud Baan die zijn tweede treffer liet noteren. Een minuut later was het alweer raak. De gastheren konden rustig door het centrum combineren en nu was het Samangoen die makkelijk kon scoren. Tjeerd voorkwam nog met de voet dat het na 4 minuten weer raak was op een schot van Lubbers.
Maar die 4 – 0 bleef niet lang uit. Een verre uitworp van doelman Baan bereikte Samangoen achter onze defensie en het leed was geschied.

Het moet gezegd worden, de kansen waren er daarna voor ons. Hicham kwam op aangeven van Rob Dormans volledig vrij voor doel maar Baan redde. Daarna kwam Rob op zijn beurt volledig vrij voor doel op aangeven van Nordin Bensalah, weer redde de doelman. Ook een volgende kans voor Hicham schoot hij op de doelman. Rob kreeg de bal op een presenteerblaadje van Brahim bij de tweede paal, maar schoot naast een leeg doel. Het zat ook niet echt mee. Ook Mathijs probeerde het van afstand, eerst naast daarna op de doelman. Excelsior ’31, echt geen wonderploeg, kwam na 16 minuten weer bij ons voor het doel en ja hoor het was weer raak. Samangoen rondde de counter af. Voor rust kwamen we niet meer aan scoren toe. Hicham schoot een 10 meter trap op doelman Baan en Brahim’s schot ging via de doelman tegen de lat.

De tweede helft begonnen we met een strafschop in ons voordeel na een fout op Hicham. Brahim kreeg de bal niet langs de doelman. Daarna gebeurde er eigenlijk niet veel meer totdat in de 25ste minuut Lubbers na een solo de 6 – 0 mocht binnenschieten. Tjeerd hield Postma daarna nog van een treffer af, maar tegen de 7 – 0 van Lankamp (volledig vrij bij de tweede paal) kon hij niets meer uitrichten.

Vanaf dat moment ging het heen en weer. Rob scoorde op aangeven van Mathijs en Nordin uit een scrimmage. Daarna was het weer de beurt aan de gastheren die via Parera en Kamphuis op 9 – 2 kwamen. Hicham kreeg 2x geel voor commentaar op de leiding (of voor het niet juist aanhebben van zijn overgooier). Coach Giel Cauberg ging nog even door en mocht ook vertrekken en dat bij een gelopen race.

In het veld liep de score iedere minuut gewoon op. Oraile zorgde voor de 10 – 3, waarna Brahim de 10 – 4 voor zijn rekening nam. Postma tekende voor de laatste treffer van de gastheren. In de slotfase met Tjeerd als meespelende doelman kwamen we nog terug tot 11 – 8 (Rob 2x en Tjeerd 2x, waarvan éénmaal uit een 10 meter trap). Maar het was duidelijk dat dat alleen voor de statistieken was.

De openingsfase en het gemis aan teveel spelers hadden ons al lang opgebroken.