2016-01-22 ZVVM/Campus 1 – Rotterdamse Studenten 1

ZVVM/Campus 1 (6 - 4) Rotterdamse Studenten 1
- 20:45

Wedstrijdverslag  Campus 1 – Rotterdamse Studenten 1      6 – 4  (4 – 2)
Berg en Terblijt, 22 januari 2016

Na een goede teamprestatie tegen FC Eindhoven 2 was het zaak om dit voort te zetten. Het was hoognodig alle teleurstelling  van de afgelopen week aan de kant te zetten en alleen maar te focussen op deze wedstrijd. Dat lukte voor 100%. De beleving van het begin van het seizoen was er weer. Ook de tegenslagen die we vandaag weer te verwerken kregen (een veel te zwaar bestrafte gele kaar voor Cem Bozkurt wegens handsbal, een dubieuze gele kaart voor Rik Sondeijker voor een overtreding, Ricardo Pinto de smaakmaker bij de gasten die ons het leven meer dan eens zuur maakte) werden tenietgedaan door een tomeloze inzet, waardoor het bijna niet mis kon gaan. Daarnaast speelden we bij vlagen ook goed voetbal.

Het eerste kansje kwam er na nauwelijks 1 minuut. Pinto kwam fraai door over links en bood Oliviera een kans, die kwam niet bij de bal. Meteen daarop brak Rik Sondeijker uit, hij schoot uiteindelijk op doelman Fernandez Garcia, maar Brahim Mahnin was alert en tikte binnen: 1 – 0. Een begin uit het boekje. Een schot van Pinto moordde in onze verdediging en Brahim kon aan de haal gaan na tussenkomst van Rik; Fernandez Garcia redde. Een schot van Ben Omar werd door Rik akelig van richting veranderd, maar ging naast. Niet veel later werd  een pass van Cem Bozkurt op Shahin Rassi door Oliviera onderschept, hij speelde Ben Omar vrij voor doel en de stand was weer gelijk.

We namen bijna meteen weer en een voorsprong. Brahim zette de aanval op, Rob Dormans legde af voor Rik die fraai afrondde. We bleven druk zetten en kregen wat kansjes. Rik en Rob schoten op de doelman. Bij de gasten bleek Pinto vaak niet af te stoppen. De balkunstenaar slaagde er telkens in voor gevaar te zorgen. Op aangeven van Van der Woerd bracht hij de gasten weer langszij. Daarna volgden wat halve kansjes aan beide zijden totdat Ben Omar de bal op de middellijn verspeelde aan Shahin die samen met Rik alleen door kon op Fernandez Garcia. Shahin gaf hem geen kans.
Een onderschepping van Cem gaf hem alle ruimte en hij verscheen alleen voor Fernandez Garcia die de situatie meester bleef. Een mooie tackle van Shahin, waarbij hij Somai aftroefde, bracht hem en Brahim alleen voor de doelman. Brahim scoorde via de binnenkant van de paal. Oliviera leek daarna ver te komen maar Jordi van Kan had uiteindelijk geen probleem. Voor rust kwamen er nog wat kansen. Brahim schoot op de doelman, Rob schoot naast en aan de andere kant voorkwam Jordi tot tweemaal toe met een reflex dat voorzetten van Oliviera voor gevaar zorgden. De beste kansen waren er nog voor Verhaar die op Cem schoot en daarna voor Brahim die zijn schot op de lijn gekeerd zag worden door diezelfde Verhaar.

In de eerste minuten van de tweede helft noteren we een kans voor Rik op aangeven van Shahin; de doelman verwerkt de bal in een hoekschop. Daarna probeert Pinto zijn team weer op sleeptouw te nemen. Eerst verspeelde hij de bal aan Rob, die de bal echter niet meekreeg. Ben Omar kreeg een goede gelegenheid maar schoot naast. Daarna konden Rik en Shahin de vaak ongrijpbare Pinto niet van de bal krijgen, de bal kwam uiteindelijk bij Oliviera die ook naast schoot. Bij een volgende actie van Pinto tructe hij Rik en legde af voor Oliviera, wiens schot op de lijn tegen de hand van Cem kwam. Die had zijn arm langs het lichaam en kon dit echt niet voorkomen. Gedecideerd gaf Van Ginkel rood en een strafschop. Hier is geen kruid tegen gewassen, bij ons wordt dat altijd in ons nadeel uitgelegd. Je went er eigenlijk nooit aan. Pinto benutte de strafschop en bracht zijn team weer terug in de race. Niet veel later bracht Pinto ons weer tot wanhoop. Een meter vóór zijn doelman tructe hij ditmaal Brahim, versnelde vervolgens en passte zuiver op Oliviera die op zijn beurt Somai een niet te missen kans bood. Met een katachtige reflex stelde Jordi orde op zaken en voorkwam de gelijkmaker.

De wedstrijd ontplofte. Mathijs Franssen onderschepte een voorzet van Ben Omar, wierp zich daarna in het schot van Oliviera en kreeg vervolgens hulp van Rik. Jordi vond Brahim in de diepte, die strandde weer op de doelman. De volgende aanval liep via Mathijs, Rob en kwam tenslotte weer bij Brahim, maar zijn pass kwam in niemandsland. Scheidsrechter Visser zag vervolgens een overtreding van Pinto op Rob over het hoofd, maar zag wel een overtreding in de actie van Rik op Pinto en gaf geel!
Dan komt Somai weg met een gele kaart. Rik, Brahim en Rob zette Pinto en Somai onder druk, waarbij Rob de bal veroverde en alleen op doel ging. Somai trapte hem van achteren neer. Slechts geel en een vrije trap gaf Van Ginkel. Consequent is wat anders. Het is echt ongelooflijk welke beslissingen er soms genomen worden.
De vrije trap van Rik werd door Fernandez Garcia gepareerd. Een vrije trap van Rik kwam op het lichaam van Ben Omar.

Gelukkig voor ons begon Pinto moe te worden en werden zijn acties minder in aantal en zo nu en dan ook onnauwkeuriger. Rob is de eerste die daar bijna van profiteerde, maar eenmaal in balbezit kwam hij ten val. En dan schoot Oliviera de bal tegen de arm van Mathijs. Veel duidelijker dan de handsbal van Cem. Nu blijft een fluitsignaal achterwege! Zijn we genoeg bestraft, heeft niemand iets gezien of hoe moeten we dat beoordelen? Een schot van Rik na een solo, pakte Fernandez Garcia op de lijn. Een combinatie tussen Brahim, Rik en wederom Brahin leverde wel gevaar, maar geen doelpunt op. We drongen aan. Rob speelde Brahim fraai vrij op rechts, die passeerde de doelman maar zag zijn schot op de lijn worden weggewerkt door Somai. Uit de hoekschop die volgde scoorde Rik de verdiende 5 – 3 via het lichaam van Somai. Mathijs zette Verhaar van de bal, speelde Rik aan en werd door Rik vrij voor doel gezet. Hij passeerde de doelman die zijn lichaam ervoor gooide en Mathijs ten val bracht. Niets aan de hand. Een foute breedtepass van Shahin bracht Pinto aan de bal, die kwam door over rechts, maar Jordi was de reddende engel. Pinto werd bij een volgende uitbraak door Mathijs neergelegd. Ditmaal bleef het ook bij een vrije trap.
Bij de volgende aanval over Pinto was te zien dat de grootmeester het moeilijk had. Hij speelde Rob aan die de combinatie met Shahin zocht en vervolgens door Shahin voor een leeg doel werd gezet, maar de bal niet raakte. Ook de gasten kregen een levensgrote kans. Ben Omar kwam op aangeven van Van der Woerd vrij voor doel, maar Mathijs wierp zich in de baan van het schot en voorkwam wederom een treffer. Ook de volgende actie van Pinto leverde ons een grote kans op. Rik troefde hem af en Rob kwam op aangeven van Shahin vrij voor Fernandez Garcia, die weer redding bracht. Ben Omar leek er door te komen, nu wierp Rik zich in de baan van het schot en voorkwam de aansluitingstreffer.
Toen was het tijd voor een 10 meter trap. Rik kreeg de bal niet langs de doelman. Het bleef uitermate spannend en enerverend. Een mooie passeerbeweging van Brahim bracht hem alleen voor Fernandez Garcia, hij schoot echter naast. Toen leek de 5 – 4 toch in de maak. Ben Omar combineerde zich met Somai door onze verdediging, maar Oliviera kreeg de bal voor een leeg doel niet onder controle. Ben Omar soleerde daarna door de verdediging maar nu bracht de lat redding. Een counter via Rik, hij probeerde Brahim bij de 2de paal aan te spelen, maar weer zat de doelman ertussen. Rob werd weer voor een leeg doel gezet, ditmaal door Brahim maar wonder boven wonder viel de verlossende treffer niet. Dat lukt een minuut later wel. Fernandez Garcia redde met de voet, Rob kreeg de bal en schoot nu laag in: 6 -3 .

De wedstrijd leek gespeeld. Brahim onderschepte en leek op een leeg doel af te gaan. Fernandez Garcia voorkwam erger met een prima tackle van achteren op de bal. Ben Omar schoot op aangeven van Pinto nog eens op de lat. Het bleef toch spannend. Fernandez Garcia schoot raak via Mathijs. Ben Omar schoot net naast via Shahin en in de laatste seconden miste Fernandez Garcia nog een open kans op de 6 -5.

Veel spanning, bij vlagen goed voetbal, zeer discutabele beslissingen van de arbitrage, maar wel weer eens 3 punten.

Selectie: Jordi van Kan, Cem Bozkurt, Brahim Mahnin, Mathijs Franssen, Rik Sondeijker, Shahin Rassi en Rob Dormans

Scheidsrechters: Visser, van Ginkel en Senden

Scoreverloop:
2             1 – 0       Brahim Mahnin
6             1 – 1       Mo Ben Omar
7             2 – 1       Rik Sondeijker
13           2 – 2       Ricardo Pinto
14           3 – 2       Shahin Rassi
15           4 – 2       Brahim Mahnin
25           4 – 3       Ricardo Pinto (strafschop)
30           5 – 3       Rik Sondeijker
39           6 – 3       Rob Dormans
40           6 – 4       Alvaro Fernandez Garcia