2015-11-06 Fermonia Boys 1 – ZVVM/Campus 1

Fermonia Boys 1 (9 - 5) ZVVM/Campus 1
- 21:30

Wedstrijdverslag  Fermonia  1 – Campus 1     9 – 5  (3 – 2)
Berg en Terblijt, 23 oktober 2015

Wedstrijdbeelden Fermonia Boys 1 – ZVVM/Campus 1

Het lukt maar niet om een voltallige selectie op de been te brengen. Dat gold ook voor vanavond. Blessures (nu is Rik Sondeijker voor langere tijd met een liesblessure uitgeschakeld), mensen die in een keer toch moeten werken, evenementen waar je niet kunt wegblijven, spelers die gewoon niets meer van zich laten horen; verzin het maar of het gebeurt bij ons.
Ook dit keer brak ons dat weer de tweede helft op en was het de laatste 10 minuten een gelopen koers. Iedereen liep op zijn tandvlees. Meer dan een 9 – 5 nederlaag zat er niet in.

Zoals te verwachten was kwamen we vanaf de aftrap onder druk te staan. Jordi van Kan moest handelend optreden bij inzetten van Dabaoui en Ali Jakir. Wij konden daar alleen een schot van Hicham Igffa tegen over stellen. Vrije trappen op gunstige posities bleken over het algemeen niet aan ons besteed te zijn. Bal neerleggen en schieten is eigenlijk alles wat in invalt.
Na 5 minuten viel de 1 – 0. Tamoukh legde af voor Jakir die hoog inschoot. Brahim Mahnin vuurde een vrije trap op doel, Doelman Ramdani stond goed. Ook bij een schot van Hcham van veraf werd hij niet in verlegenheid gebracht. Wij wel bij een combinatie over Tamoukh, Houri en Chadli vrij bij de tweede paal: 2 – 0. Gharssalaoui testte Jordi nog eens vanaf de rechterflank, Jordi redde met de voet. Toch toonden we veerkracht. Brahim ging goed door over links, zijn voorzet bereikte Hicham net niet, maar Hicham maakte het de verdediging van de gastheren zo moeilijk dat de bal uiteindelijk voor de voeten van Mark Franssen kwam; die haalde droog uit voor de 2 – 1.

Lang hadden we daar geen plezier van. Hicham kon Gharssalaoui niet afstoppen, hij schoot laag de 3 – 1 binnen. Bijna was de 4 – 1 een feit. Gharssalaoui schoot in kansrijke positie net naast. Hicham aan de andere kant schoot vanuit een moeilijke hoek op Ramdani. Een kort genomen vrije trap van Brahim kwam bij Mark terecht, die alle tijd kreeg om uit te halen. Zijn schot bleek Ramdani te machtig en we bleven in de wedstrijd. Daarna werden we sterker en kregen ook kansen. De zeer bedrijvige Hicham nam zijn ploeg op sleeptouw. Tot tweemaal toe had hij geen geluk bij de afronding. Het was duidelijk dat we nog altijd niet afgeschreven waren. Bij de zoveelste warrige beslissing van scheidsrechter Verheyden, ditmaal in ons voordeel, kwam de bal via Mark bij Hicham. Hij had zo kunnen doorlopen (bij Fermonia stond ook iedereen stil), maar schoot op doel waarschijnlijk in de veronderstelling dat Verheyden voor een overtreding zou fluiten. Ramdaini redde: weg enorme kans op de gelijkmaker. Jordi moest nog tweemaal in actie komen bij afstandsschoten van Jakir en zag Dabaoui rakelings naast schieten. Tamoukh schoot uit de draai nog eens op de paal. Slecht uitverdedigen van Offrany bracht Hicham weer in stelling, Ramdani pareerde. Nog een betere gelegenheid kregen we bij een 10 meter trap. Cem Bozkurt zag zijn schot gestopt worden door Ramdani. 
We hadden de schade in de eerste helft weten te beperken.

 

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Hicham probeerde het vanuit een moeilijke hoek vanaf rechts. Ramdani zag er weer niet goed uit en het was 3 – 3. Ook een ver afstandsschot van Mathijs Franssen kreeg hij niet onder controle, niemand was echter gevolgd. Daarna was Jakir niet af te stoppen door Brahim en Mathijs, zijn niet al te harde schot bleek Jordi te machtig, We probeerden snel weer terug te komen. Cem stak het hele veld over, zijn voorzet kreeg Hicham niet onder controle. De gastheren van hun kant gingen ook voor een volgende treffer. Chadli dwong Jordi nog eens tot een redding. Hetzelfde scenario maar ditmaal schoot Gharssalaoui. De counter die volgde bracht Brahim in scoringspositie, Ramdani liet de bal los en in de rebound was Mathijs er snel bij en schoot de gelijkmaker door de benen van de doelman binnen. Een iets te makkelijk gegeven vrije trap aan Fermonia bracht ons weer op achterstand. Offrany schoot over de grond binnen, ons muurtje zag er echt niet goed uit. Daarna kwamen we nog even met de schrik vrij toen Cem’s intrap bij Offrany terechtkwam. In combinatie met Chadli schoot Offrany naast. De krachten vloeiden langzamerhand bij ons weg. Cem probeerde het nog eens van afstand. Ramdani oogde niet zeker maar had de bal wel. Een slecht genomen vrije trap van Jordi kwam bij Chadli terecht en via Dabaoui kreeg Chadli de bal voor het intikken. Het beste was er bij ons wel van af. Jakir vond van afstand de bovenhoek oor de 7 – 4. Aanvallend konden we bijna niets meer uitrichten. Iedereen zat er door. Zelfs een 10 meter trap was weer niet aan ons besteed. Mark schoot hoog over.
De slotfase was helemaal voor Fermonia. Gharssalaoui zorgde voor de 8 – 4. Met Cem als meespelende doelman kon Hicham nog de 8 – 5 aanbrengen , maar Chadli bepaalde de eindstand.

Er breken moeilijke tijden aan. Een krappe selectie wordt steeds krapper. Met dank aan alle thuis- en wegblijvers.

Selectie: Jordi van Kan, Cem Bozkurt, Brahim Mahnin, Mathijs Franssen, Mark Franssen en Hicham Igffa.

Scheidsrechters: van Eljilali, Verheyden en Schenk

Scoreverloop:
4             1 – 0        Ali Jakir
7             2 – 0        Taoufik Chadli
10           2 – 1        Mark Franssen
14           3 – 1        Abdel Gharssalaoui
17           3 – 2        Mark Franssen
21           3 – 3        Hicham Igffa
24           4 – 3        Ali Jakir
27           4 – 4        Mathijs Franssen
28           5 – 4        Rachid Ofrany
31           6 – 4        Taoufik Chadli
32           7 – 4        Ali Jakir
36           8 – 4        Abdel Gharssalaoui
38           8 – 5        Hicham Igffa
39           9 – 5        Taoufik Chadli

 

Wedstrijdbeelden Fermonia Boys 1 – ZVVM/Campus 1