Opmerkelijk voorvallen in de wedstrijd tegen FC Eindhoven 2

Het was weer zo’n avond bij de wedstrijd FC Eindhoven 2 – ZVVM/Campus 1. Dit keer werd het een avondvullend programma met wat zich zowel binnen als buiten het speelveld aan toestanden afspeelde.

Het arbitrale trio had een moeilijke avond niet zozeer met de spelers maar meer met elkaar, de spelregels en de technische installatie. Soms was het lachwekkend, soms irritant maar vooral een chaos.

Al voor de wedstrijd ging het mis. Beide team hadden zich al naar de hal begeven omdat de arbitrage niet kwam opdagen. Even later kwam Verheyden met zijn gevolg naar de kleedkamers. Toen bleek dat de teams al naar de hal waren gegaan, liet hij zich, zichtbaar geïrriteerd, ontvallen dat dat niet de bedoeling was!
De passencontrole bij ons (door tijdwaarnemer van Rijswijk) vond plaats a.d.h.v. een formulier dat waarschijnlijk de dag ervoor was uitgeprint; bij ons stonden er in ieder geval minstens 5 spelers op die niet van de partij waren en die wel van de partij waren stonden er niet op. Vervolgens leverde het bezoekende team hem het juiste formulier aan dat uitgeprint was vlak voor vertrek uit Maastricht.
De klok die via een afstandsbediening liep, zorgde voor de nodige problemen en oponthoud. De bordjes waarop de overtredingen van beide teams worden vermeld moesten ook al twee keer worden gecorrigeerd. Een time-out werd aan ons toegekend op het moment dat de bal uitging, maar scheidsrechter Verheyden gaf aan dat de uitbal voor de thuisploeg was. De zoveelste discussie ditmaal tussen Verheyden en tijdwaarnemer van Rijswijk.

De gelijkmaker voor FC Eindhoven 2 werd gescoord door een speler die vóór de wedstrijd niet op het wedstrijdformulier stond vermeld. Na de wedstrijd was hij alsnog toegevoegd, echter er was geen spelerspas aanwezig volgens het wedstrijdformulier. Hoe heeft die dan in godsnaam mogen meespelen!

Het leven van een tijdwaarnemer gaat niet over rozen. Het was bij vlagen een complete chaos.

De rode kaart die Verheyden aan Hicham Iggfa gaf stond in geen verhouding met wat er verder gebeurde. Cem Bozkurt werd van achteren neergehaald en moest tevreden zijn met een vrije trap. Bij een grove charge op Hicham Iggfa kregen we zelfs een vrije trap tegen omdat Brahim Mahnin obstructie zou hebben gepleegd ten opzichte van een speler van FC Eindhoven. Sambo ging hard door op Jordi terwijl die de bal al vast in zijn handen had. Tot tweemaal toe werd handsbal door de gasten binnen hun doelgebied door de vingers gezien.

Eén keer kwam Verheyden voor ons op. Scheidsrechter Hanifthamas constateerde vlak voor zijn neus een overtreding van Bas Ploemen op een tegenstander. Iedereen had gezien dat het juist andersom was. Ook Verheyden. Misschien had hij wroeging van wat hij al allemaal in ons nadeel had gefloten, dit corrigeerde hij wel en gaf de overtreding in ons voordeel.

Het was trouwens zielig om te zien hoe de spelers van FC Eindhoven bij ieder lichaamscontact ter aarde stortten en meteen naar hun hoofd grepen met hierbij een hoofdrol voor aanvoerder Joey van Hoof. What’s in a name.  En dan hoopvol richting arbitrage kijken of het wat oplevert. Als de wedstrijd weer verderging waren ze ineens weer springlevend. Op deze manier smeerde van Hoof Hicham Iggfa een rode kaart aan. Het heeft dus wat opgeleverd.